HTML

Szubpol

Politika, szubjektívan.

Friss topikok

  • palutcaifiu: Gyurcsán legújabb, a választási rendszer megreformálásáról szóló javaslatának a megvalósítása soka... (2010.06.17. 09:19) Tők(etlenked)és

Linkblog

Status Quo

2009.03.31. 21:39 andor99

Ide is kéne írni valamit, úgyhogy...íme:

Bokros Lajos
Az SZDSZ javasolta, az MSZP meg azt mondta, hogy "túl durva", meg hogy "nem látja a számok mögött az embereket". Erre föl milyen jelöltjeink vannak? Pl. a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke és hasonlók. Igen, ők a kapcsolatok és egyenletek között biztos arra gondolnak, hogy a Mari néni éppen hogy érzi magát, hogy szolgál a kedves egészsége, meg tudja-e venni az unokájának a Mountain Bike-ot, és nem kell-e kiszúrnia a szemét egy olcsóbb BMX-el, ami városba úgy is jobb lenne. Biztosan így van. Mellesleg ha egy ilyen helyzetet kezelni akarunk (jól), akkor azt kell csinálni, hogy kizárjuk a fejünkből a szörnyűlködő hangokat a nagy adó és kevés pénz miatt, akármennyire rosszul is esik, mind nekünk, mind a népnek. Bokros egyszer már bizonyított egy (ország)adósság-törlesztő programmal. Akkor most miért nem állunk jobban? Ja, hogy nem hagyták neki befejezni, OK.
Nem ismerem őt, mint embert, szóval lehet, hogy tényleg nem érdekli a Mari néne reumás lába, de mint válságkezelő politikus, szerintem nagyon jó lett volna. Bár azon sem csodálkozom, hogy végülis visszautasította a jelölést, minden oka megvan rá, hogy elege legyen az országból. Fentebb írtam, hogy valamit nem hagytak neki.

SZDSZ
Komolyan nem értem, hogy ez a párt miért szól bele még a miniszterelnök választásba (annak ellenére, hogy Bokrossal egyetértek), most vagy koalíció lesz és egyetértés az MSZP-vel, vagy elmehet a párt megdögleni magát.
Nem is lenne nagy kár érte, ugyanis az összes dolog amit csinált volna, az az, hogy beáll szépen Bokros mögé, és amikor már nagyjából jobb a helyzet, akkor azt mondják: "Emberek, látjátok, mekkora részünk volt a megoldásban? Na, milyen fasza kis párt vagyunk!"

MDF
Dettó. Mondogatja pár politikus, hogy csak az ellenzékkel kéne tárgyalni, baloldalról miniszterelnök már nem is lehet senki. Mondogatják azt is, hogy az MDF nevében beszélnek, amikor nincs is ilyen párt. Nem is értem, hogy miért szántam ennek egy külön részt.

MSZP
Ha egy pártot lehetne kezelni, mint egy önnálló személyt (igazából ez lenne a normális, de sajnos nem lehet), akkor azt mondanám, ennek a pártnak bizony tudathasadása van. Méghozzá többszörös. Egyrészt simán hátbaszúrták volna Gyurcsányt, ha nem mond le, pedig ők választották meg, első ellentmondás. Egyszerre mondják azt, hogy Bokros jó lett volna (ez ellentmond a Gyurcsány-ellenes hozzáállásnak, mert Bokros ugyanez, csak szteroidokon), és azt is, hogy nem lett volna jó (ez meg ellentmond az előzőnek). Azt mondják, Bokros nem jó, de feltételezhetően hasonló gondolkodású embereket meg jelölnek, negyedik ellentmondás. Azt hiszem legalábbis, hogy negyedik. Kicsit belezavarodtam.

FIDESZ
Valahogy kétlem, hogy ismét a KDNP-vel idnulnának el 2010-ben. De akkor kivel?
Lehet, hogy Orbán Viktor úgy beszél a kommunizmusról, hogy semmit nem tud róla, mert akkor éppen Angliában tanult, lehet, hogy vannak furcsa dolgai, de attól még nem hülye, nem fognak egyedül elindulni. Nem tudok olyan pártot mondani, ami elég nagy lenne hozzá, esetleg egy SZDSZ, vagy újraalakult MDF, de ez nem valószínű. Annyira nem valószínű, hogy szinte már science fiction. Van egy viszonylag nagy parlamenten kívüli párt, akikkel már egy jó ideje ugyanazt mondják (monnyá' le, országgyűlés feloszlatása, egyetlen baloldali jelölt sem jó, stb...), ők a JOBBIK. De ha velük összeállnak, akkor végképp kiábrándultam ebből az országból... pont, mint Bokros. Épp úgy, mint Bokros Lajos.

Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz gyurcsány szdsz mdf lajos bokros statusquo

A bejegyzés trackback címe:

https://szubpol.blog.hu/api/trackback/id/tr641038511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása