HTML

Szubpol

Politika, szubjektívan.

Friss topikok

  • palutcaifiu: Gyurcsán legújabb, a választási rendszer megreformálásáról szóló javaslatának a megvalósítása soka... (2010.06.17. 09:19) Tők(etlenked)és

Linkblog

Tők(etlenked)és

2009.01.10. 12:13 QQriQ

Miután Orbán Győző és kiscserkészei rendszeres időközönként kijárnak a szép Nagymagyarország ősi földjeire, így Erdélybe is, és oylan okosakat, Istenkém, olyan de olyan okosakat mondanak, hogy csak na. És utána ha erre reagál a romániai sajtó és politikai közvélemény, akkor iszkolnak vissza Pestre, mint hasmenéses viziló a mocsárban. Igazából értem én, hogy mire játszanak, meg mire volt jó az a híres állampolgársági népszavazás, de kérem uraim: Önök seggfejek, ha a külföldön rekedt magyarok helyzetét kihasználják politikai erőviszonyok felmérésére és csupán a feszültség szítására. Miért nem lehetett összparlamenti kezdeményezés? Ja, hogy azért, hogy majd új állampolgáraink CSAK ránk szavazzanak? Világos. Önök uraim, seggfejek.

Nah, azontúl, hogy ezt tisztáztuk immár, folytatódhat a mese. A népszavazás után az erdélyi közvélemény ketté szakadt, és ekkor lépett fel a poltitkai porondra ismét Tőkés László püspök úr. (Kitérő: 1989-ben Ceausescu bukását megelőzően Temesváron felkelést tört ki mind magyar mind román körökben. A felkelések előidézője egy fiatal lelkészke volt, névszerint Tőkés László. Innentől mindenkinek világos gondolom. Mindszenty 2.0.) Viktor barátunk őt találta meg, így ami Magyarországon már 1998 óta gyűrűzik, 2000 táján Erdélyben is elindult. A romániai magyarokat sikerült két táborra szakítaniai, megtörve ezzel az addig egységes kormánypárti koalícióban működő RMDSZ-t. És mindezt minek? Egyszerű. Ha létrejön majd a nagy Unió, akkor az állampolgárok valóban szavazó joggal rendelkeznek majd. És ezt ki hozta meg? Éljen Tőkés, éljen Viktor! Alleluja Domine.

Csakhogy a püspök úr annyit ért a politikához mint Matuska Szilveszter a vasúti pályajavításhoz. Az Európai Parlamenti választásokon elindult az RMDSZ jelöltjeivel szemben, aminek az eredménye annyi lett, hogy minimálid százalékot ért el csupán, ami viszont pont annyit vett el, hogy az RMDSZ képviselője sem kerülhetett be. Gratulálok püspök úr! És most megint választások jönnek. És megint, mindne ugyanaz. Nem beszél az RMDSZ-szel. Ennyi esze van. Viktor barátunk azt a keveset is elvette tőle.

És én pont leszarom, hogy ettől több lesz-e a FIDESZ. Pont leszarom, hogy többen szavaznak-e rájuk. Abba viszont senki nem gondol bele, hogy a magyarok, akik ott élnek még mindig, mert szeretik azt a földet, ahova születtek, azok az emberek - többek között nagyszüleim - csak annyit látnak, hogy Magyarország nem akarja az ő magyarjait. Mert ők magyarok. Magyarabbak mint a Tusnádon olyan gyakran felszólaló ékesbeszédű majmok. Sokkal magyarabbak.

Püspök úr! Nem lenne jobb ezt abbahagyni?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szubpol.blog.hu/api/trackback/id/tr79868969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

palutcaifiu 2010.06.17. 09:19:00

Nekem kicsit túlzó ez az indulatos hangnem, de egyébként az írással maximálisan egyetértek.

palutcaifiu 2010.06.17. 09:19:33

Gyurcsán legújabb, a választási rendszer megreformálásáról szóló javaslatának a megvalósítása sokat visszavehetne a FIDESZ fölényéből. Ugyan ezt a hozzászólást nem az erdélyi témához csatolom, hanem a FIDESZ népszerüségével kapcsolatos részhez, bár nagyobbrészt ahogy értelmezem a bejegyzésedet sokkal a FIDESZ kivetett hálójáról szól a szöveg tartalma. Ennek ellenére nekem ebben a bejegyzésedben is túlzó a felfokozott, indulatos hangnemed.

Hogy ne bassz le nagyon: Megértem, hogy szívügyedként kezeled az Erdélyt érintő politikai eseményeket, a helyedben énis ezt tenném, de meglenne az sok-sok tudásom ami neked megadatik akkor bizonyára elérném azt, hogy a magam stílusára szbjam ezt a témát.
süti beállítások módosítása